2 Eylül 2015 Çarşamba

Nikah İşlemleri

Gönderen Unknown zaman: 04:13
Merhaba sevgili ceyizcanlar bugün size nikah için nasıl gün alınır ondan bahsetmek istiyorum...




Öncelikle yapmanız gereken aile hekiminize giderek evlilik için sağlık raporu almak istediğinizi söyleyin.Herkes kendi aile hekimine gitmesi gerekli yoksa vermiyorlar maalesef. Verem savaştan ciğer filmini her doktor istemiyor mesela benim doktorum istemezken nişanlımın doktoru istedi.Raporlar 1 gün sonra hazır oluyor. Eğer aile hekimi yerine hastaneye gitmek isterseniz raporunuzu kişi başı 50 tlye ve 1 hafta sonra alabilirsiniz. Beşiktaşta bulunan Sait Çiftci hastanesinden aldığım bilgi böyleydi. Aile hekiminde işlemler tamamen ücretsiz. Ayrıca rapor için 1 adet  vesikalık fotografa ihtiyacınız olacak.

Raporunuzu aldıktan sonra ikinizden birinin ikamet ettiği belediyenin nikah İşlemleri bölümüne gidebilirsiniz.Yanınıza 5 adet vesikalık fotograf almayı unutmayın.

Belediyeye nikah gününüzden en az 4 ay önce başvurmanızı öneriyorum hatta dahada erken başvuruyu belediyeniz kabul ediyorsa mutlaka erkenden gidin ki istediğiniz saati alabilesiniz.

Ben nikahımın düğün salonunda kıyılmasını çok istiyordum.3 ay öncesinden başvurmama rağmen
nikah memuru ancak saat 9 da gelebilecek.Buda demek oluyorki önce takı ardından nikah.

Bunun nedeni her belediye öncelikle kendi semtinde bulunan düğün mekanlarına gitmesi daha sonra başka semtlere gidiyormuş. Ama beledisiyenizden izin kağıdı alarak düğününüzün yapılacağı semtin belediyesine giderek başvuru yapabilme olanağı var. Tabi hemen aradık araştırdık ama oradaki belediyede  saatlerin dolduğunu ancak saat 9 da  memurun gelebileceğini söyledi.Napalım vardır bi hayır bizde saat 9 aldık nikah saatimizi.

1 kasım 2015 saat:21.00 de resmen evlenmiş olucaz.

Bu arada düğünümüz seçimlere denk geliyor.Nişanımızda 10 ağustosda olmuştu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk gelmişti. Bir türlü seçimlerden kaçamıyoruz.

Nikahınızı salonda kıydırmak istemezseniz hafta içi veya hafta sonu  belediyede kıydırmanızda mümkün.Bütçe olarak daha uyguna gelebilir.

Salonda nikah 300 küsür tly maal oldu.Ayrıca 100 tlde nikah memuruna yol ücreti ödeyeceğiz.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yapmak İçin Lütfen Bloguma Katılın

 

Bu Bir Evlilik Hikayesi Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review